GÖLBAŞI FESTİVALİNİN 16.'SI DÜZENLENDİ

Adıyaman iline Bsağlı Gölbaşı İlçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 16'ncısı düzenlenen Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali başladı.

Belediye Haberleri 4.10.2013 11:01:12 0
GÖLBAŞI FESTİVALİNİN 16.

Adıyaman iline Bsağlı Gölbaşı İlçesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Eğitim, Spor ve Yardımlaşma Festivali başladı.

gÖLBAŞI Hükümet Konağı önünde düzenlenen festival programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Levent Öztin Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, , Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Gölbaşı Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir, Balkar Belediye Başkanı Orhan Orhan, Belören Belediye Başkanı Ali Çiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Genel Meclis Üyeleri, Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Durdu Kıskaç, Esnaf Kredi ve Kefalet Başkanı Kemal Duman, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Gölbaşı Belediye Başkanlığı ve Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve bu yıl 16’ncısı düzenlenen Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Festivali renkli görüntülerle başladı. Gölbaşı Hükümet Konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festival etkinlikleri kapsamında Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.
Belediye Başkanımız Yusuf Özdemir Festival’in açılış konuşmasında;
Bundan 19 yıl önce Peygamber Üzümü, Teşvik Yarışması olarak başlattığımız ve bu gün Türkiye’ye mal olan GÖLFEST’imizin 16. sına hepiniz hoş geldiniz; hoşluklar getirdiniz. Festivalimizi, ilçe dışında teşrif eden, saygı değer misafirlerimizi, sahsım, ilçe ve halkım adına en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Biz GÖLFEST’İ yaparken, elbette öncelikli olarak Gölbaşı’mızı ve onun çok önemli bir ürünü olan Peygamber üzümümüzü tanıtmayı amaçlamıştık. Geriye dönüp baktığımda, bu amacımızın çok büyük bir oranda gerçekleşmiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu gün Gölbaşı ilçemiz coğrafi ve stratejik konumu modern bir görünüme bürünüşü ve güzelliğiyle ülke genelinde tanınan bir ilçe konumuna gelmiştir. Bunun yanı sıra, Peygamber üzümümüz ‘ de Gölbaşı üzümü olarak tanınmaya başlamış ve bu konudaki faaliyetlerimiz meyvesini vermeye başlamıştır.
Bu gün Gölbaşı: Büyük emekler harcayım, yoğun çabalarla bitirdiğimiz ve sorunsuz çalışan alt yapısı, son günlerde tamamlayarak festivalimiz içerisinde açılışını yapıp hizmete sokacağımız atık su arıtma tesisi, asfaltlanmış veya parke döşenmiş yol ve kaldırımları, içerisinde çok amaçlı faaliyet alanları bulunan ve inşaatı devam eden Sosyal Tesisimiz, yüzölçümü ve nüfusu itibariyle Türkiye ortalamasının çok çok üstünde bulunan yeşil alan ve parlaklarıyla ülkemizin bir incisidir.
Gölbaşı’nı bu konuma getirmek için, yorgunluk ve yoksunluk engellerini tanımadan, durmadan çalıştık, ortaya çıkan eseri gördükçe bundan haz alıp gayretlerimizi iki katına çıkardık. Bundan sonra da durmayacağız. Bu güzel ilçe onun güzel insanlarına hizmet, bizim için en büyük gurur ve onur vesilesi olup halka hizmeti ibadet olarak telakki ediyoruz.
Gölbaşının güzelleşmesinde, huzurunda, gelişiminde ve şu anki modern konuma gelmesinde bizlere destek veren yardımlarını esirgemeyen değerli büyüklerimize, sayın valime ve bilhassa da bu ilçenin güzel insanları saygı değer hemşerilerimize ve bizlerden dualarını esirgemeyen gönül insanlarına şükranlarımı arz ediyorum. Allah, onlardan razı olsun.
Gölfest kapsamında her yıl yaptığımız konser ve eğlence programlarını, bu yıl, etrafımızdaki olaylar yüzünden iptal ettik. Çevremizde savaş varken biz eğlenemezdik bundan dolayı, bu yıl gölfest’de konser yok. Ama her zaman yaptığımız kültür etkinlikleri devam edecek. 
Festivalimizin hayırlara vesile olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Peygamber Üzümü Teşvik Yarışmasına katılan kıymetli üreticilerimize de başarılar dilerken, hepinizi en içten duygularımla, saygı ile selamlıyorum.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, GÖLFEST’in amacı ve tarihi süreci ile ilgili bilgi vererek, “19 yıl önce Gölbaşı Peygamber üzümü bir hastalığa kurban gitmiştir. O dönemin yetkilileri bir karar alarak, bu hastalığa kurban giden ve aynı zamanda Gölbaşı ekonomisinin üzerinde yükseldiği peygamber üzümünü tekrar çiftçimizin gündemine almak için böyle bir festival başlatmışlardır. İşte o gün ekilen fidan bugün bizlerin 16. sını düzenlediği Peygamber üzümü festivali olmakla birlikte bunun kapsamını genişleterek, GÖLFEST ismini almıştır” dedi.
Festivale katılan Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan ise, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, Gölbaşı Peygamber üzümü ilçemizin en önemli gelir kaynağıdır. Bunun dünyaya tanıtılması ve pazarlanması da bu tür etkinliklerin düzenlenmesinden geçmektedir. Gölbaşı ilçemiz bulunduğu coğrafi konum itibariyle doğunun batıya, batının doğuya açılan kapısıdır. Gölbaşı ilçemizin sahip olduğu bütün bu avantajları kullanarak söz sahibi olacağına inanıyorum” dedi. 
Son olarak kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, yaratıcının tüm cömertliğini sergilediği Gölbaşı ilçesinin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile en müstesna ilçelerimizden biri olduğunu belirterek, "Tabiat parkıyla ve doğal oluşumuyla, bünyesinde 63 farklı kuş çeşidini barındıran Gölbaşı gölleri, ilçemizin sulak alan, ekosistem ve alternatif turizmdeki önemini daha da artırmaktadır. Bu güzelliklerin yanı sıra ilçemiz; tarım, sağlık, eğitim, sosyal yaşam ve kültür alanlarında da büyük mesafeler kaydetmektedir. Doğu ve güneydoğu illerinin kavşak noktası olması nedeniyle bu tür etkinliklerin önemi daha da artmaktadır. GÖLFEST`in her yıl daha canlı bir şekilde kutlanması, ilçemize ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacağı gibi ilimizin de gelişimine ve kalkınmasına önemli faydaları olacaktır.
21. yüzyılın en önemli sektörlerinden olan turizmde, dünyadaki pastadan pay alabilmenin, bu sektörde diğer kentlerle ve ülkelerle rekabet edebilmenin ve turizm girdilerini artırabilmenin tek yolu, kültür ve turizm potansiyeli olan değerlerimizin, özenli ve etkin tanıtımını yapmaktan geçtiğini vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş, "Bilindiği gibi, festivallerin amacı o yörenin tarih, kültür ve sanatını; sportif, ekonomik ve sosyal aktivitelerle tanıtmak ve sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır. Gölbaşı ilçemizin de bugün, bu festivalle bu amacı gerçekleştirdiğini görmek gerçekten memnuniyet vericidir. İl yöneticileri olarak bizler, ilimizdeki tüm bu değerleri kazanca dönüştürme noktasında bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Çünkü bu tür etkinlikler, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından da büyük bir fırsattır. Festivalimiz, ilçemiz tarımına ve ekonomisine katkı sağladığı gibi, ilimiz genelinde bağcılık üretimi ve ticareti ile uğraşan geniş bir kesimin sesi olması açısından da büyük bir önem arz etmektedir" dedi.
Protokol konuşmalarından sonra 16. Gölbaşı Tarım, Kültür, Sanat, Turizm, Eğitim ve Yardımlaşma Festivalinin en önemli bölümü olan Peygamber Üzümü yarışmasına geçildi. Yapılan yarışmalar sonucunda jüri tarafından en iyi üzümler seçildi. Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri en iyi üzümü yetiştiren çiftçilere birer Cumhuriyet Altını hediye etti.
Etkinliklerde ayrıca, SBS ve LYS’de en yüksek puan alarak dereceye giren öğrencilere Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından diz üstü bilgisayar hediye edildi. protokol üyeleri, daha sonra ekolojik tarım ürünleri standı ile yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi. 
GÖLFEST etkinlikleri çerçevesinde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığındaki protokol üyeleri daha sonra Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan Arıtma Tesisi, Fatih Parkı ve Yavuz Selim Parkı açılışı yaparak, Kurugeçit Parkı, Stadyum Parkı, Mimar Sinan Parkı ve Sosyal Tesis’in İnşaat gezisi yapılarak, Gölbaşı Doğa Parkında öğle yemeği verildi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ADIYAMAN-GÖLBAŞI


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04